mooie ideeën

Omdat ieder afscheid anders is...

KAARTEN

Voeg een persoonlijke geschreven boodschap toe van iedereen die aanwezig is bij de ceremonie. Deel hiervoor blanco kaarten uit of voeg deze alvast toe bij de rouwkaart met het verzoek het schrijven mee te brengen naar de plechtigheid. Bij thuis schrijven is er vaak meer tijd om tot de juiste mooie woorden te komen.  

BLOEMEN

De gehele kistband kan ingestoken worden met bloemen zodat er een mooi kistbedekkend geheel ontstaat. Ook kan de kistband deels bedekt worden met bloemen en aangevuld worden met andere items. Wellicht een mooi idee om de genodigden zelf een favoriete bloem te laten meebrengen en deze op ceremoniële wijze onder de banden te steken.

FOTO'S

Door oude en recente foto’s onder de banden te steken kan een ‘levensloop’worden gecreëerd. Hierbij kan gedacht worden aan zwart/wit foto’s of sepia, dit geeft een rustig beeld.

PERSOONLIJKE BEZITTINGEN

Persoonlijke bezittingen vertellen veel over iemand. Ze laten zien hoe iemand is; reislustig, sportief, grote muziek liefhebber of fanatiek verzamelaar van bijzondere kunst. Voor iedereen anders en zeer eigen. Ook persoonlijk veel gedragen items zoals een sjaal, armband of een ring vertellen vaak veel over een persoon. Voeg deze items toe en creëer hiermee een zeer persoonlijke uitstraling.

TEKENINGEN

Kinderen willen vaak ook iets meegeven. Dit kan een mooie tekening zijn of een knutselwerkje. Op deze manier wordt iedereen betrokken bij een uitvaart, van jong tot oud.  

KISTBAND ALS CONDOLEANCEREGISTER

Voorafgaand aan de plechtigheid of condoleance kan er ook gekozen worden voor het presenteren van de kistband op een lange tafel. Elke genodigde kan zijn of haar meegebrachte brief/kaart of gedicht onder de banden schuiven. Ook hier geldt: thuis is er vaak meer tijd om de juiste woorden te vinden en deze in alle rust op te schrijven. Wanneer de kistband gevuld is met kaarten dient deze als een prachtig condoleanceregister. Immers er is veel tijd en aandacht aan besteed…

LABELS/TAGS

Er kan ook een label/tag worden meegezonden met de rouwkaart al dan niet met een lintje. Op deze manier kan er thuis in alle rust een mooi tekstje geschreven worden. Tijdens de ceremonie worden de labels/tags aan de kistband geknoopt. Na de plechtigheid kan de gevulde kistband worden meegebracht naar huis en eventueel opgehangen worden. Dit met alle afscheidswoorden, een herinnering van het leven...